RECENT FOTOWERK INTRO FOTOGALERIE CONTACT

INTRO


gerard klaassen

('s-Gravenhage - 1955)Volgens mij maakte ik op negenjarige leeftijd al 'kiekjes' met een Afga Click II die ooit van mijn vader was geweest. Vanaf 1967/1968, middelbare schooltijd, is fotograferen uitgegroeid tot mijn grootste hobby en later tot het beroep van fotograaf en ontwerper.

Voor mij was het daarbij altijd het leukste om te experimenteren binnen het medium fotografie met bijvoorbeeld infrarood film of zwart-witfilms ontwikkelen in een papierontwikkelaar om een ​​extreem sterke korrel te krijgen, experimenteren met grafische vlakfilms, meerdere (film)negatieven in kleur en zwart/wit combineren of tijdens het ontwikkelen van een filmrol snel een beetje licht toelaten waardoor bizarre positief/negatief effecten ontstonden en nu, ruim een halve eeuw verder moet ik constateren dat er op dit vlak in mijn benadering van het medium uiteindelijk niet zoveel is veranderd.

Ik ben begin jaren '80 afgestudeerd als fotograaf en sinds midden jaren '90 eveneens gediplomeerd ontwerper en etaleur/decorateur.

Polaroid directklaar foto's
(zelfportret serie eind 1978)


zelfportret (corona periode) begin 2021